STØTT OSS

Sentral i kampen mot Covid-19

Professor Christopher Whitty.

Sightsavers er stolte av å ha professor Chris Witty i vårt internasjonale styre. I disse dager spiller han en svært viktig rolle i kampen mot Korona-viruset.

Professor Chris Witty er Englands Chief Medical Officer og sjefsrådgiver for Storbritannias regjering. I tillegg til rollen som rådgiver for regjeringen er han nå en av talspersonene ovenfor det britiske folk og bistår statsministeren i pressekonferanser.

Som styremedlem i Sightsavers bistår Professor Whitty organisasjonen i en spennende vekstfase i vår innsats for å beskytte syn, eliminere tropiske sykdommer og sikre rettigheter for mennesker med funksjonshemminger. Leder for Sightsavers Norge, Øystein Samnøen, uttaler “Chris Witty sin enestående erfaring og ekspertråd, kombinert med hans forskningsdrevne tilnærming til global helse, har vært uvurderlig for Sightsavers. Han vil bringe de samme egenskapene og tilnærming som rådgiver til den britiske regjeringen i håndteringen av denne krevende situasjonen verdenssamfunnet erfarer.”

Med bakgrunn som epidemiolog og lege var Whitty professor i offentlig og internasjonal helse ved London School of Hygiene & Tropical Medicine. Han er ekspert på internasjonal folkehelse og smittsomme sykdommer.

I 2014 spilte han en ledende rolle i Storbritannia sin innsats mot ebola, i stillingen som sjef for vitenskapelig rådgivning ved Departementet for internasjonal utvikling. Ved siden av de andre regjeringsrollene er han også leder for National Institute for Health Research (NIHR).

Les mer om arbeidet vårt

Flere nyheter
Arif og moren hans sitter på en seng og prater.

Sightsavers Bangladesh markerer 50-årsjubileum

Sightsavers begynte å jobbe i Bangladesh i 1973 for å diagnostisere og behandle mennesker for grå stær, som er en av de vanligste øyelidelsene i landet.

En kvinne sitter og snakker i en mobiltelefon.

Sightsavers vinner Zero Project-prisen for program som arbeider for politisk deltakelse

Prisen ble delt ut for vårt inkluderingsprosjekt. Prosjektet fremmer rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne til å delta i det sivile og politiske liv i Kamerun og Senegal.

Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.